Читај ми!

Leto obojeno koronom

Hoćemo li letovati ove godine? Kakva je trenutno situacija u Grčkoj i koliko je realno pilot-otvaranje države najavljeno za početak aprila? Iz Atine će se javiti Majda Šimunec, dugogodišnji dopisnik Radio Beograda iz te zemlje.

Stevan Kovačević, osnivač i direktor Krosa RTS, u nadi da će predstojeće leto biti bolje od prethodnog, počeo je pripreme za ovogodišnje atletsko nadmetanje mladih u zemlji i rasejanju. Za svaki slučaj, kamp dece iz dijaspore, umesto na leto, planira se za kraj godine, prvi put u tridesetogodišnjoj istoriji Krosa.

Naučnici iz zemlje i inostranstva uveliko se pripremaju za veliki međunarodni skup o nasleđu kralja Milutina koji će, povodom 700 godina od njegove smrti, u oktobru, biti održan u Skoplju. Dr Jasmina S.Ćirić, koja je u Organizacionom odboru, veći deo svoje karijere posvetila je istraživanju srpske kulturne baštine u Severnoj Makedoniji. Upoznaće nas u kakvom su stanju srpske crkve i manastiri čiji se nastanak vezuje za vreme kralja Milutina. Većinu tih zdanja, uprkos koroni, obišla je tokom prošle godine.

Izbor muzike: Snežana Stanojević.

Urednica emisije: Gordana Gligorić.

veceras.zajedno@rts.rs

Naslovna strana: foto: S.Babović

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво