Читај ми!

Kon: Tražiću zatvaranje svih kafića i restorana na najmanje sedam dana 

U danu za nama, registrovano je više od 4 hiljade novozaraženih, a isto toliko je na bolničkom lečenju. Još nije poznato kada će ponovo zasedati Krizni štab, čiji medicinski deo predlaže vanredno stanje. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kaže da, uprkos skoku broja novoinficiranih, ne bi voleo da dođe do zatvaranja. Epidemiolog Predrag Kon je za TV Prva rekao da medicinski deo štaba neće odustati i da će tražiti zatvaranje na minimum sedam dana svih restorana i kafića. Samo tako možemo izbeći scenario iz decembra kada smo imali više od 8 hiljada obolelih. 

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak danas dolazi u dvodnevnu posetu Beogradu, tokom koje će razgovarati i s predsednikom Aleksandrom Vučićem. Lajčak dolazi iz Prištine, gde se sastao s Aljbinom Kurtijem, Vjosom Osmani i Avdulahom Hotijem. Lajčak je u Prištini izjavio da očekuje okončanje briselskog dijaloga tokom mandata Kurtija kao premijera Kosova i Osmani kao predsednice.

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović je na sastanku sa predstavnicima Puteva Srbije i izvođačima utvrdio novu dinamiku radova na obilaznici oko Beograda. Poručio je da se radovi moraju ubrzati, kako bi u naredne dve godine bila završena kompletna obilaznica do Bubanj Potoka. Potrebno je da se za dva meseca završe dva tunela, od kojih je jedan Lipak, koji je nedavno posetio.

U Nacionalnom domu Mihajla Pupina u Idvoru protokol o nastavku naučno-tehnološke saradnje između Srbije i Amerike potpisali su ambasador Sjedinjenih država u Srbiji Entoni Godfri i ministar prosvete Branko Ružić. Dokumentom se predviđa nastavak saradnje naših i američkih naučnika i akademika u mnogim naučnim oblastima - tehnike, medicine, arheologije, nauke o klimi i drugim. Ružić i Godfri su istakli da bez međunarodne saradnje u oblasti nauke nema ni velikih naučnih dostignuća u svim oblastima i da su na Mihajla Pupina i Nikolu Teslu ponosni i Srbija, ali i Amerika koja im je omogućila da se školuju i da postanu svetski naučnici koji su zadužili čitav svet.

Dragan Stojković je od danas i zvanično novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Stojković je potpisao ugovor na tri godine, odnosno do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Irena Jelovac.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво