Читај ми!

“Somborske šnajderke" šiju i koncem i srcem

"Mi smo Somborske šnajderke. Nas pet ima šesnaestoro dece, a sedamnaesto nam stiže uskoro. Osim ljubavi prema deci, zajedničko nam je i to da smo sve žrtve partnerskog nasilja, nekadašnje i sadašnje stanarke Sigurne kuće u Somboru. " ... Ovako piše na internet stranici udruženja žena sa severa Bačke u odeljku pod nazivom "Ko smo mi". Ali to je samo početak njihove priče čiji je tok bio brz, inspirativan i dobar i doveo je do toga da su "Somborske šnajderke" pokrenule i socijalno preduzeće  te danas, šijući posteljinu i druge tekstilne predmete, privređujući pomažu sebi, ali i drugim ženama žrtvama porodičnog nasilja. Kako - pričaće nam Tamara iz tog udruženja.

Prošle sedmice Vlada Srbije je usvojila predlog Zakona o klimatskim promenama. Njegovom primenom, između ostalog, trebalo bi da bude uspostavljen sistem za smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte. Čemu da se nadamo, to jest kada će gradjani udisati čistiji i zdraviji vazduh, pitaćemo vanrednu profesorku Ekološkog prava Mirjanu Drenovak-Ivanović sa Pravnog fakulteta u Beogradu, učesnicu radne grupe za izradu predloga pomenutog zakona i članicu pregovaračkog tima u vezi sa Poglavljem 27 o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji.

U "Magazinu na Prvom" i o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji - u Nišu, potom u Crnoj Gori, koja razmatra 21-nodnevno kompletno zaključavanje pred početak letnje turističke predsezone, ali i u Rusiji, koja ima samo četiri miliona vakcinisanih građana, iako je prva proizvela vakcinu protiv kovida 19. 

Predstavićemo  Udruženje pacijenata Srbije, krovnu organizaciju pacijenata nastalu da bi se, na prvom mestu, borila za veću dostupnost inovativnih terapija u našoj zemlji, a  pozvaćemo vas i da do sredine marta ne propustite gostovanje banjalučkog NEVID teatra u jednom od deset gradova kod nas kada će izvoditi svoju interaktivnu obrazovnu predstavu za decu i odrasle "Princeza Zlatka u kraljevstvu boja".

Sa vama Elizabeta Arsenović.



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво