Читај ми!

Učiteljicu Miru, i u desetoj deceniji, ne zaboravljaju bivši đaci

U prvim minutima emisije razgovaraćemo sa direktorkom Gerontološkog centra u Subotici Brankicom Tešanović. U ovoj, trećoj po veličini, socijalnoj ustanovi u Srbiji pored imunizacije korisnika i zaposlenih, veoma brinu o kvalitetu života starijih sugrađana u okviru gerontoloških klubova i Savetovališta za obolele od demencije i članovima njihovih porodica.

Iz Bačke ćemo stići u Banat i predstaviti Miru Stojanović (93), učiteljicu u penziji iz Banatskog Karlovca. Iznedrila je na desetine generacija đaka najpre na jugu Srbije, a potom u južnoj Vojvodini.

Mira danas živi sama, a društvo joj prave bivši učenici. Ne zaboravljaju na njene rođendane i praznike. Uvek je obraduju buketima cveća, poklonima i slavljima u restoranu.

U rubrici za zdravlje će govoriti dr Marija Gnjatović iz zemunskog Instituta za primenu nuklearne energije ( INEP). Biće reči o sastavu vakcina kojima se sprovodi imunizacija stanovništva u Srbiji, ali i o imunom odgovoru i eventualnim neželjenim dejstvima cepiva. Ukazaće i na važnost masovne imunizacije i za koje vreme se može postići kolektivna zaštitu od korona virusa.

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd Jedan, 10:05.

Naslovna stranica - Mira Stojanović (93) sa svojim đacima (Foto/Lična arhiva)

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво