Читај ми!

Dan državnosti Srbije

U našem jutarnjem programu na Dan državnosti, u program uključujemo Ivana Rančića, kustosa Muzeja Orašac. Razgovaramo o ovom velikom danu u srpskoj istoriji i o tome kako će ovaj dan biti obeležen.

Danas je Dan dece obolele od raka. Tamara Klarić iz NURDORA je gošća jutarnjeg programa, a glavna tema razgovora je lečenje dece obolele od raka u vreme pandemije.

Konkurs za upis u vojne škole je od danas otvoren. Školovanje u Vojnoj akademiji, na Medicinskom fakultetu VMA i u Vojnoj gimnaziji je besplatno, a šta je potrebno za upis i koje pogodnosti budući đaci i studenti mogu da očekuju istraživala je Nikolina Miljković.

Opštenarodna odbrana i društvena samozaštita je predmet koji je mlađim generacijama potpuno nepoznat, a stariji se itekako sećaju i profesora, a i onoga što su naučili. Treba li ovaj predmet da se vrati u srednjoškolsko obrazovanje i čega se vi sećate iz gradiva ONO i DSZ ja naše Pitanje jutra.

Mini festival Bass Passion, posvećen kontrabasu i bas gitari, ove godine se održava pod izmenjenim okolnostima i posle nekoliko godina pauze. Kako će sve danas biti organizovano za ljubitelje kontrabasa objasniće naš gost, osnivač festivala Miloš Milovanović.

Sa vama je Aleksandra Mladenović.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара