Stiže još 500.000 vakcina kineskog "Sinofarma"

Nastavlja se imunizacija u Srbiji, a građani su počeli da primaju i drugu dozu vakcine. Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će danas stići pola miliona doza kineske vakcine Sinofarm i najavio isporuke cepiva drugih proizvođača do kraja februara. Potvrdio je da je stiglo 50 hiljada doza ruske vakcine Sputnjik, a da će u narednih 15 dana dospeti još toliko. Naveo je da će do kraja februara stići 88 hiljada doza Fajzerove vakcine i do 150 hiljada doza Astra Zeneke.

U bolnicama u kovid-sistemu u Beogradu ponovo raste broj pacijenta. Komandant bolnice u Vojno-medicinskom centru Karaburma Ivo Udovičić rekao je kako brojevi pokazuju da je epidemija daleko od kraja.

U posetu Beogradu stigao je premijer Češke Andrej Babiš. Njega je ispred Palate Srbija dočekala premijerka Ana Brnabić. Sa Babišom su u Beograd doputovali i medicinski eksperti iz Češke i sastali se sa srpskim kolegama koji se bore protiv kovida 19. Premijer Češke razgovaraće i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a potom će sa premijerkom Brnabić obići punktove za vakcinaciju na Beogradskom Sajmu. Glavne teme razgovora sa srpskim zvaničnicima biće bilateralni odnosi, međusobna pomoć u prevazilaženju kovid-krize i dalja podrška Češke evrointegracijama Srbije.

Počinje isplata penzija za januar, uvećanih za 5,9 odsto, za penzionere iz kategorije zaposlenih koji penzije primaju preko tekućih računa. Penzioneri koji primanja dobijaju na kućnu adresu i na šalterima pošta, penzije su dobili juče. Prosečna januarska penzija sa povišicom iznosiće oko 29 hiljada 400 dinara, oko 1600 dinara više od dosadašnjeg proseka.

Film "Dara iz Jasenovca" Predraga Gage Antonijevića nije ušao u uži izbor kandidata za Oskara u kategoriji najboljeg filma van engleskog govornog područja, objavljeno je na zvaničnoj stranici Akademije. Sredinom marta biće poznato koji filmovi su i zvanično nominovani za Oskara i tada će lista od 15 naslova biti svedena na samo pet filmova.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Relja Trajković i Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво