Читај ми!

Da li nas i pojedini mediji uznemiravaju

Koliko mediji svojim izveštavanjem o takozvanim "škakljivim" slučajevima dodatno uznemiravaju i žrtve i javnost? Odakle nekim tabloidima poverljive informacije iz istrage i zašto im to prolazi bez ikakvih posledica? Ovim pitanjima bavila se koleginica Nikolina Miljković koja je razgovarala s predstavnicima dva najveća udruženja novinara. A o tome ćemo popričati i sa slušaocima u redovnoj rubrici "Pitanje jutra". U vezi s prethodnom temom je i još jedna kojom ćemo se baviti u ovom izdanju emisije - prava deteta tokom epidemije. Kako deca razmišljaju o svojim pravima? Ko ih najviše ugrožava? U kojim oblastima se osećaju najugroženije? Sve to bile su teme istraživanja koje je sprovelo udruženje "Prijatelji dece Srbije", a rezultate e nam preneti Iva Eraković, predsednica udruženja.

Epidemija s kojom živimo već skoro godinu dana istakla je mnogo dobrih ljudi i dobrih dela koje su činili. Neka nisu ni povezana s tekućom pandemijom, već su prosto rezultat potrebe i želje pojedinaca, udruženja i kompanija da pomognu svojoj zajednici. Kao i prethodnih 13 godina, fondacija Trag prati zbivanja na planu filantropije i ponovo je raspisala konkurs za nagradu "Virtus". O tome koga i kako možete da prijavite za ovu nagradu, govoriće Marija Mitrović iz fondacije Trag.

Čućemo i kako u doba pandemije funkcionišu hraniteljske porodice u lozničkoj opštini, kao i kako teče popravka kuća u prokupačkom kraju nakon poslednjih poplava. Kao i svakog ponedeljka, prenosimo najnovije vesti EU info centra.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković

Budite uz Radio Beograd 1!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво