Читај ми!

Frilenseri, gig-radnici ili – moderni preduzetnici?

Programeri, ali i – nastavnici jezika, računovodje, pisci i oni koji „samo“ ubacuju podatke su zapravo – frilenseri – ukoliko taj posao rade preko interneta. U žiži javnosti zbog nesporazuma sa Poreskom upravom, zapravo su vrlo prisutni u celoj Srbiji, ne samo u Beogradu. Koliko ih je i čime se sve bave, tema je istraživanja koje sprovero Centar za istraživanje javnih politika i objavljio pod nazivom GIGMETAR, jer se ovi radnici još nazivaju i gig-radnicima. I jedna su od tema u našem programu.

Ovo je nedelja u kojoj je u Evropi posebna pažnja posvećena prevenciji oboljevanja od raka grlića materice. Srbija je u Evropi, na petom mestu kad je reč o oboljevanju, ali i umiranju od ove bolesti. Godišnje oboli oko 1000 žena - ali - koliko ih poseti lekara? I koliko se gradjana i gradjanki i inače, preventivno pregleda? Govorićemo o tome u našem „Pitanju jutra", ali i nešto kasnije sa prof.dr Aleksandrom Kapamadžija.

Tehnička škola u Vlasotincu u drugo polugodište kreće sa novom radionicom u koju je uloženo 50 hiljada evra. Ko će se sve obučavati i kakva su očekivanja je jedna od tema koje su pripremili naši dopisnici.

Pratimo aktuelnu situaciju o korona- virusu i vakcinaciji, donosimo detalje inauguracije američkog predsednika, i - nastavljamo obeležavanje 60.godišnjice naše emisije „Karavan" .

Sa vama je Ružica Zorkić Radičević.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво