Читај ми!

Poljoprivreda i prehrambena industrija najvitalniji deo privrede u Srbiji

Umesto u halama pred hiljadama posetilaca Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu prvi put se održava u online formatu. Preko internet sajta www.expoonline.rs publici se predstavlja više od 180 izlagača iz osam država. Ceo sadržaj sa ove adrese za potrebe poslovnog povezivanja ostaje dostupan do 14. marta 2021. godine.

Korona kriza usporila je poljoprivredu i prehrambenu industriju u Srbiji. Bez obzira na izazove koji su se pojavili Republički zavod za statistiku poljoprivredi na kraju godine u odnosu na 2019 - tu prognozira rast od 4,4 odsto. Na prelazu iz trećeg u četvrti kvartal u simboličnom plusu od 2,3 procenta za sada je i prehrambena industrija.

Vlada Srbije usvojila je Strategiju za razvoj vinarstva i vinogradarstva za period do 2030. godine. U ciljevima se pored ostalog pominju kvalitet, kvantitet proizvodnje, ali i jačanje pozicije na domaćem tržištu gde strana vina u potrošnji učestvuju sa čak 60 odsto.

Uz ostale teme iz oblasti poljoprivrede u emisiji Vas čeka i tradicionalna narodna muzika iz svih delova Srbije.

Urednik i voditelj: Ivan Jovanović

Radio Beograd 1, nedelja 8.05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво