Rođendanska matematika

Moja unuka je i ove godine slavila rođendan kod kuće i, naravno, ni ovaj nije mogao da prođe bez silnih prohteva – dekoracija, grickalice, sokići, plastične čaše, tanjirići i pribor, posebna torta iz njene omiljene poslastičarnice... Ko će sve to popamtiti!

Sreća pa još nije toliko velika da moramo da mislimo o unajmljivanju di-džeja ili benda. Kako li će tek to izgledati... Prethodnih godina obično je dolazilo desetak njenih drugara i drugarica, a ove godine  obavestila nas je da nam dolazi čak dvadeset dva gosta. Eh, čari petog razreda i novih poznanstava. Majko mila, trebalo je sve to nahraniti! Domaća pica je apsolutni hit svake godine, a tako je bilo i ove. Nije da se hvalim, ali više puta mi je rečeno da bi trebalo da otvorim svoju piceriju. Da, možda bih i mogla kad ne bih bila toliko zaboravna i rasejana.

Vođena pređašnjim iskustvom, kupila sam onoliko namirnica koliko i prethodnih godina; dakle - nedovoljno. Mislila sam da je bilo potrebno tri pakovanja stišnjene šunke i dva pakovanja kačkavalja. Grdno sam se prevarila. Logično, nisam kupila ni dovoljno pića - donela sam svega četiri flaše koka-kole i dve flaše soka od breskve.

Autor teksta: Matija Nešović, student (Srpski jezik i književnost, Filološki fakultet, Beograd)

Glumica - Jadranka Selec

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво