Читај ми!

Krizni štab bez pooštravanja mera za sprečavanje širenja Kovida 19

U toku je sednica Skupštine Srbije na kojoj se očekuje izbor predsednika parlamenta i ostalih radnih tela. Na čelo Skupštine dolazi Ivica Dačić, od kojeg je dužnost ministra spoljnih poslova danas preuzela Ana Brnabić. Predlog za izbor Ivice Dačića za predsednika Skupštine potpisalo je potpisalo 215 poslanika. Uoči konstitutivne sednice, Ivica Dačić izjavio je u parlamentu uoči sednice, da će funkcija predsednika Narodne skupštine biti najviša koju je do sada obavljao i da, po njegovom mišljenju, nije ni na koji način degradiran.

U srpskom parlamentu postoji super većina, što predstavlja priliku za povlačenje značajnih poteza na putu evropskih integracija i jačanja vladavine prava, rečeno je na Beogradskom bezbednosnom forumu, tokom panela posvećenog izazovima na Zapadnom Balkanu, mogućnostima saradnje i integraciji u Evropsku uniju. Skupština Srbije nema nikakve prepreke da usvoji zakone važne za unapređenje ljudskih prava, slobode medija, borbe protiv korupcije, ocenio je stalni predstavnik Holandije u EU Rober De Grot. Putem video-linka na specijalnom panelu "Beograd-Priština, nema rešenja bez poverenja", u okviru Beogradskog bezbednosnog foruma učestvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U borbi protiv korona virusa nisu donete nove mere, saopšteno je posle sednice Kriznog štaba. Imunolog Srđa Janković kaže da se postojeće mere moraju sprovoditi dosledno. Ističe da je Krizni štab zabrinut zbog pogoršanja epidemijske situacije. Janković dodaje da  nema potrebe da škole u potpunosti pređu na onlajn nastavu. Virus se ne smiruje u zemljama okruženja. U poslednja 24 sata u Hrvatskoj su potvrđena 1.563  nova slučaja infekcije virusom korona, od kojih 705 u Zagrebu. Neslavni rekordi i u Sloveniji, gde su zabeležena 1663 nova slučaja i u Bugarskoj, gde je 1472-oje novoobolelih. U Bosni i Hercegovini je skoro hiljadu zaraženih, a 20 preminulih, od čega u Republici Srpskoj 387 obolelih i tri smrtna slučaja.

Evropski parlament dodelio je demokratskoj opoziciji u Belorusiji, koju predstavlja Koordinaciono veće, nagradu "Saharov" - za odbranu ljudskih prava i sloboda, a na predlog poslanika Evropske narodne partije, socijalista, demokrata i liberala. Nagrada bi trebalo da bude uručena 16-tog decembra, tokom plenarnog zasedanja Evropskog parlamenta. Nagrada "Saharov" je godišnja nagrada ustanovljena 1988-me godine, a nosi ime po ruskom naučniku i disidentu Andreju Saharovu.

Novak Đoković planira da nastupom na Australijan openu početkom sledeće godine odbrani titulu najboljeg. Đoković je, na konferenciji za medije u Beogradu rekao da je Australijan open  definitivno u planu, ali da još ne zna datum odlaska zbog svih ograničenja i restrikcija. Povodom nastupa za A-Te-Pe kup, Đoković je rekao da će na kraju sezone sa timom doneti odluku.

Urednici emisije Nataša Raketić i  Slobodan Petrović.

Urednici vesti Relja Trajković i Marica Serdar.

Producent Bojana Tufegdžić.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво