Читај ми!

Danas saznajemo sastav buduće Vlade Srbije

Mandatarka za sastav vlade Ana Brnabić održala je tokom prepodneva konsultacije o sastavu svog kabineta sa predstavnicima potencijalnih koalicionih partnera, liderima koalicije Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija i Srpskog patriotskog saveza. Još se ne zna da li će Srpska napredna stranka imati koalicionog partnera u budućoj vladi i ko će to biti, a sve bi trebalo da bude poznato posle sednice Predsedništva  SNS-a koja je najavljena za 17 sati. Po završetku sednice, predsednik Aleksandar Vučić obratiće se javnosti.

„Prijateljstva su u politici retka, ali su zajedništvo i jedinstveno delovanje ključni za dobrobit Srbije, konstatovao je predsednik Vučić, a objavljeno je na  Instagram profilu „Budućnost Srbije" uz fotografiju susreta sa liderom ES-PE-ES-a Ivicom Dačićem.  "Pred Srbijom su teški izazovi. Svaka politička stranka, ali i svaki čovek u našoj zemlji ima obavezu da pomogne svojoj zemlji", istakao je predsednik i poručio: "Samo ujedinjena Srbija biće snažnija i uspešnija".

U Prokuplju je proglašena vanredna situacija zbog značajnog rasta broja pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i zaraženih Kovidom 19.  Lekari još jednom podsećaju da je moguće naglo pogoršanje epidemijske situacije, ukoliko se ne poštuju preporučene mere. Novi podaci o broju zaraženih u našoj zemlji, biće objavljeni oko 15 časova.

U Bosni i Hercegovini je još 20 osoba preminulo, a 718 je novoobolelih, najviše od početka pandemije. U Hrvatskoj je registrovano još 890 novozaraženih i osam smrtnih slučajeva. U toj zemlji, od danas se obustavlja ili značajno redukuje isporuka lekova za 75 odsto bolnica,
jer veledrogerije nisu u stanju da podmiruju obaveze prema dobavljačima. U Sloveniji, 794-oro novoobolelih, a od večeras se uvodi i policijski čas od 21 do šest sati ujutru. Na snagu stupa i zabrana okupljanja više od šest osoba.

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo je da je Jermenija granatirala oblasti Tatar i Agdam uz Nagorno-Karabah. U saopštenju se navodi da su borbe oko Nagorno-Karabaha nastavljene proteklog dana i tokom noći, u tri pravca konfliktne zone. Iako su ranije postigle porazum o humanitarnom prekidu vatre, obe strane se međuosbno optužuju za kršenje primirja.

Beograd slavi Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu. 20-og oktobra pre 76 godina završena je vojna operacija koja je okončala opsadu glavnog grada dugu 1287 dana. Predsednik Aleksandar Vučić položio je venac na spomenik Neznanom junaku na Avali.

Počinje nova sezona grupne faze fudbalske Lige šampiona. Danas je na programu 8 mečeva, a u derbiju večeri Pari Sen Žermen dočekuje Mančester Junajted. Susret u Parizu počinje u 21 čas.

U meču 4. kola Evrokupa, košarkaši Partizana gostuju Bahčešehiru. Susret u Turskoj, počinje u 18 časova.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednici vesti Tina Amić i Vladimir Mihajlović.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво