Читај ми!

Koliko košta rad u kući i nega dece i bolesnih?

Brinući o deci, bolesnim i starijim licima, žene provode dva i po puta više vremena od muškaraca u obavljajanju poslova staranja. To su svakodnevni poslovi u kojima nema godišnjeg odmora i fiksnog radnog vremena, akamoli plate. Analiza pod nazivom "Ekonomska vrednost neplaćenih poslova staranja u Republici Srbiji" pokazala je da svi ti poslovi, kada bi se plaćali, vrede oko 550 evra mesečno, a na godišnjem nivou vrede kao 15 odsto BDP-a! O ovoj temi govoriće nam gošća iz Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji, Lidija Vujičić.

Deveti oktobar je dan rođenja našeg velikog naučnika, ali i filantropa, Mihajla Pupina. Tim povodom od pre dve godine u Srbiji se obeležava Nacionalni dan davanja koji je ove godine posvećen poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom. O ovoj temi razgovaraćemo s Ljupkom Mihajlovskom iz Saveza za pristupačnost Srbije. Govorićemo i o izložbi koju organizuje Regionalni centar za talente "Mihajlo Pupin" u Pančevu, a čija je glavna tema Pupinov doprinos razvoju saznanja o rendgenskim zracima.

Najavićemo i polufinalni meč Novaka Đokovića protiv Stefanosa Cicipasa  na Rolan Garosu. Uživo iz Pariza javiće nam se kolega Vladimir Banić.

Kao i svakog petka, u Prizma kvizu dodeljujemo nagradu vrednu 20.000 dinara bruto.

Budite uz Radio Beograd!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво