Zbog porasta broja obolelih, nova mera Kriznog štaba

Zbog pogoršanja epidemijske situacije, i većeg broja obolelih od Kovida 19, od sutra ugostiteljski objekti mogu da rade samo do 23 časa uključujući i one koji imaju bašte, odluka je Kriznog štaba. Takođe, biće pooštrena kontrola poštovanja mera.

Zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević je rekla da je poslednjih dana došlo do blagog porasta broja zaraženih virusom korona i da je sada ključni momenat da svi poštuju mere.

"Najveći broj obolelihi je sa područja Beograda. Napominjem da, bez obzira na to što pandemija dugo traje, moramo da budemo strpljivi, odgovorni, savesni i da poštujemo sve mere. Moramo da izbegavamo okupljanja tamo gde je veći broj ljudi. Ograničenje broja ljudi u zatvorenim prostorima je 30 osoba", kazala je Darija Kisić-Tepavčević.

U poseti Beogradu je knez Albert II od Monaka. Domaćin je predsednik Aleksandar Vučić. Nakon razgovora tet-a-tet, potpisan je sporazuma o saradnji. Predsednik Vučić je rekao da je prva zvanična kneževa poseta Srbiji istorijski korak u odnosima dve države i snažan impuls u bilateralnim odnosima dve zemlje. Knez Albert ll je rekao da je u Srbiju došao da razgovara o mnogim temama. Srbija je u centru Blakana i uživa veliko poštovanje Monaka, rekao je Knez Albert. Gostu iz Monaka, predsednik Vučić uručio je i odlikovanje - Orden Republike Srbije.

Svetska banka očekuje da će Srbija 2020-tu godinu završiti u recesiji, sa padom bruto domaćeg proizvoda od 3 odsto, da bi oporavak "sporim tempom" započeo u 2021-oj godini, objavljeno je u ažuriranom Ekonomskom izveštaju Svetske banke za region Evrope i centralne Azije. U izveštaju se ocenjuje da pandemija virusa korona i prateće mere za suzbijanje njenih efekata imaju snažan uticaj na srpsku privredu. Srednjoročna prognoza za Srbiju, međutim, zavisi od međunarodne epidemiološke situacije, brzine strukturnih reformi u zemlji i političke situacije.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Vladimir Mihajlović i Tina Amić
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво