Oktobar - mesec borbe protiv raka dojke

Prvi sat otvoren je za uključenja slušalaca. Zajedno analiziramo program Radio Beograda 1 tokom pandemije koronavirusa. Posle sedam meseci ponovo smo zajedno u Kontakt programu. U studiju će biti pomoćnici glavnog i odgovornog urednika Svetlana Živković i Mirjana Blažić. 

Oktobar je Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke. Obeležava se širom sveta da bi se skrenula pažnja na njegovu rasprostranjenost i podigla svest o značaju prevencije i ranog otkrivanja, kao i o mogućnostima pravovremenog započinjanja lečenja osoba obolelih od te vrste kancera. U vreme pandemije, situacija je još kompleksnija. Sagovornik: dr Ivana Božović, načelnica Dnevne bolnice za hemioterapiju Instituta za onkologiju i radiologiju.

U Jošaničkij banji, ove sedmice, biće otvorena spomen soba Milunki Savić, srpskoj heroini Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata, ženi sa najviše odlikovanja u istoriji ratovanja. O tome, Dejan Koturanović, direktor Centra za kulturu Gradac.

Umesto gala koncerta, povodom završetka manifestacije Radost Evrope, na RTS-u će danas biti emitovana specijalna emisija posvećena toj dečjoj manifesraciji. Više o njoj, Ivana Teodorović iz Dečjeg kulturnog centra

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво