Izlazak iz kovid režima ne znači predah za zdravstvene ustanove

Kao i u Srbiji, i u regionu i Evropi pažljivo se prati kako na epodemiološku situaciju utiče povratak građana sa odmora i početak školske godine. Proveravamo stanje u BiH, Makedoniji i Nemačkoj.

Bolnice van kovid sistema dobile su preporuke da, pojačanim angažovanjem, ubrzano smanje broj pacijenata koji zbog korone mesecima čekaju na različite specijalističke preglede. O povratku u non kovid režim rada govori v.d. direktora KBC Zvezdara dr Petar Svorcan.

Narodna banka Srbije nedavno je usvojila set mera koje komercijalnim bankama dozvoljavaju lakše odobravanje keš i stambenih kredita. Koji je cilj novih mera i kakvi se efekti očekuju pitamo Darka Stamenkovića, generalnog direktora Sektora za kontrolu poslovanja banaka.

Pregovori o Bregzitu zapali su u nov ćorsokak, zbog predloga britanskog zakona o "unutrašnjem tržištu" na čiju štetnost su ukazali ne samo EU i opozicija u Vestminsteru već i pet bivših britanskih premijera. Naš sagovornik o Bregzitu je profesor Dejan Popović, bivši ambasador u Londonu.

Sa vama Jelena Vidić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво