Šta je PCR a šta ELISA test?

Jedna od najčešće pominjanih reči poslednjih meseci je test, PCR, Elisa, serološki sve naravno vezano za pandemiju Kovida 19. O testovima razgovaramo sa načelnicom odeljenja za inumologiju Instituta za primenu nuklearne energije dr Ljiljanom Sofronić Milosavljević.

Prof. dr Vladimir Popović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete predstaviće nam ovogodišnje rezultate rangiranja univerziteta u svetu Šangajska lista.

Za mesec i po, Amerikanci će glasati za novog šefa države. Suočiće se aktuelni predsednik Donald Tramp, kao predstavnik Republikanaca i kandidat Demokratske partije, bivši potpredsednik Džozef Bajden. Pandemija Kovida 19 iz korena je promenila teme koje bi mogle da se nametnu kao ključne, pa se i dalje, uprkos redovnim istraživanjima, ne može sa sigurnošću reći ko je favorit u trci  za Belu kuću. O mogućem ishodu američkih izbora razgovaramo sa Milanom  Krstićem, asistentom na Fakultetu političkih nauka.  

Sali Salini je profesor režije u Izmiru.  Trentno snima film o bivšoj jugoslovenskoj rok sceni. Do sada je snimio dokumentarne filmove o muzici iz naših krajeva -  Truba, Sevdalinke, Tamburica.

Uključenja reportera sa događaja i dopisnici iz Srbije biće i danas deo našeg Magazina.

Urednik i voditelj Dubravka Marković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво