Kako đacima prvacima olakšati početak školske godine

Blizu smo početka školske godine. Sad već imamo jasniju sliku kako bi se nastava od 1-og septembra mogla odvijati. Sudeći po tome, psiholozi će imati dosta posla kako bi pomogli i đacima i nastavnicima da se orijentišu u novim okolnostima. Poseban izazov biće organizovanje nastave za prvake. O tome ćemo razgovarati sa psihologom u Osnovnoj školi „Lazar Savatić” Brankom Tišmom.

Njihove deke i bake, posebno oni koji su u domovima za stare, već dugo žive u svojevrsnoj izolaciji. Ima li naznaka da bi uskoro mogli da vide svoje najmilije i kako su se u ovim ustanovama snašli tokom drugog talasa korone ? To ćemo pitati predsednika Udruženja privatnih domova za stare, Radoslava Milovanovića.

Situacija u Belorusiji, posle predsedničkih izbora, prilično je uzavrela. Svakodnevni su protesti građana,  Zapad već preti novim sankcijama, a ni odnosi sa Rusijom nisu idilični kao nekad. Sagovornik nam je bivši ambasador u toj zemlji, Srećko Đukić.

Klimatske promene dobile su novo ubrzanje. Raspao se poslednji netaknuti glečer na kanadskom Arktiku. O dugoročnim i kratkoročnim posledicama razgovaraćemo sa stručnjakom za klimatske promene, Danijelom Božanić. 

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво