Mlade nade Srbije

Daroviti učenici Matematičke gimnazije u Beogradu odavno su nas navikli da svake godine osvajaju medalje na brojnim međunarodnim takmičenjima. Tako je bilo i na 4. Evropskoj olimpijadi iz fizike održanoj od 20. do 26. jula. Osvojili su ukupno pet medalja - dve zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane. Tim povodom u našem programu govoriće jedan od osvajača zlante medalje Dobrica Jovanović, kao i Marko Opačić iz Instituta za fiziku koji je pripremao takmičare.

U emisiji ćemo govoriti o još jednom uspehu mladih i talentovanih ljudi iz Srbije. Na takmičenju "Innovation Prizes 2020" iz oblasti poljoprivredne i prehrambene industrije osvojili su tri nagrade. Razgovaraćemo sa osvajačem prve nagrede Branimirom Popovom, kao i s Nevenkom Rangelov iz pokreta "Startit" koji je bio suorganizator takmičenja.

Povodom Svetskog dana borbe protiv hepatitisa u jutarnjem programu ugostićemo Ivanu Dragojević iz udruženja Hronos, a govorićemo i o vakcinama za grip koje će ove jeseni za domaće tržište distribuirati Insitutu "Torlak".

U redovnoj rubrici "Pitanje jutra" pitaćemo slušaoce šta misle o inicijativi za promenu naziva ulica u Beogradu i najavljenom ukidanju ulica koje nose nazive toponima iz nekadašnje SFRJ.

Budite uz Radio Beograd 1!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво