Preminula porodilja u Nišu

Dvadesetsedmogodišnja porodilja koja je bila na respiratoru, a koja je juče izgubila bebu odmah po rođenju, preminula je u Nišu. Ona je u bolnicu primljena s pretpostavkom da je zaražena koronavirusom, ali testovi, koji su rađeni nekoliko puta, pokazali su da je negativna. Pomoćnik direktora te ustanove Radmilo Janković je rekao da su lekari niškog kliničkog centra uradili sve što su mogli. U kovid bolnici u Nišu je 17-oro dece i dve trudnice. U jedinici intenzivne nege je više od 60 pacijenata.

Epidemiloška situacija u Srbiji je i dalje nestabilna. Vanredna situacija je proglašena u više od 30 gradova i opština, od danas i u Preševu. U Beogradu je u blagom porastu broj građana koji se javljaju u kovid ambulante. Pored Beograda, najviše novooboelih od „kovida-19" registrovano je u Šapcu, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu.

Prvi krug konsultacija o formiranju nove Vlade Srbije završen je razgovorom predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima izborne liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu". Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević izjavio je posle konsultacija da su zatražili mandat za sastav nove vlade. Vučević kaže da je bilo reči i o drugim aktulenim temama: borbi protiv virusa korona, ekonomskim izazovima i Kosovu i Metohiji. Predsednik Aleksandar Vučić je na svom Instagram profilu napisao da je razgovor sa izbornim pobednicima protekao u atmosferi analize planova iz inicijative „Srbija 2025'". Vučić ističe da je politika suština, a ne matematika, ali i da borba za narodne interese mora da bude najvažniji zadatak za pobednike. Konsultacijama sa Vučićem prisustvovalo je petoro funkcionera Srpske napredne stranke, ali i čelnici partija- koalicionih partnera.

Pregovori Vlade Crne Gore i eparhije Srpske pravoslavne crkve okončani su bez rezultata. Premijer Duško Marković tvrdi da je ishod takav uprkos brojnim ustupcima koje je napravio ekspertski tim vlade koja je predloženijm novim članom 63, Zakona, prihvatila da isključi mogućnost da verske objekte može korisiti bilo koja verska zajednica, osim Mitropolije crnogorsko-primorske i drugih eparhija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Jedini zahtev vlade bio je registracija svih crkava i verskih zajednica, pa i Srpske pravoslavne crkve i njenih eparhija, po slovu zakona, rekao je Marković.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Irena Jelovac
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво