Raste broj zaraženih

Do sada je koronavirus u Srbiji potvrđen kod 20.109 ljudi, a od početka epidemije borbu sa kovidom 19 izgubile su 452 osobe. Testirano je 534.488 ljudi. I dalje raste broj zaraženih, ali i onih kojima je neophodna hospitalizacija zbog čega se otvaraju nove kovid bolnice. Danas bez konferencije Kriznog štaba.‬

Profesorka Violeta Mihailović Vučinić, direktorka Klinike za pulmologiju Kliničkog centra Srbije, kaže za RTS da su svi iznenađeni tokom epidemije jer respiratornim virusima leto nije sezona, već su to jesen i zima. Violeta Mihailović Vučinić rekla je, gostujući u Dnevniku RTS-a, da kovid-19 sada pokazuje surovije lice nego što je to bilo u martu, aprilu i maju.

U svetu je zabeleženo više od 14 miliona slučajeva zaraze koronavirusom, a od posledica zaraze preminulo je gotovo 600.000 ljudi. Oporavilo se više od 8,4 miliona zaraženih. Najviše zaraženih i preminulih je u SAD, a broj zaraženih u Brazilu premašio je dva miliona.

Danas se obeležava godišnjica masovne otmice i egzekucije Srba i Roma u Orahovcu koju su počinili pripadnici tzv. Oslobodilačke vojske Kosova pre 22 godine. Tokom jula 1998. u opštini Orahovac život je izgubilo 47 ljudi, a kidnapovano je i odvedeno u zatvore i logore OVK-a više od 100 Srba i Roma i to pretežno civila.  

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво