Zajedno kroz krizu

Naslov za najavu današnjeg Jutarnjeg programa pozajmili smo od naziva istraživanja "Zajedno kroz krizu" koje zajednički sprovode Privredna komora Srbije i USAID-ov Projekat saradnje za ekonomski razvoj. Jedan od rezultata trećeg ciklusa tog istraživanja je i da će za oporavak privrede pogođene pandemijom biti potrebno oko godinu dana. O ostalim rezultatima, razgovaraćemo sa Aleksandrom Zarićem iz USAID-a. A o opstanku poslovanja mikro, malih i srednjih preduzeća koja su i najviše pogođena pandemijom virusa korona i o novim inicijativama i predlozima državi u vezi sa tim Unije poslodavaca Srbije govoriće nam Slobodan Džinović, član Predsedništva te organizacije.

Podrobno ćemo vas upoznati i sa novim merama Kriznog štaba Vlade Srbije koje bi trebalo da doprinesu obuzdavanju velikog i naglog širenja zaraze u našoj zemlji, a vas ćemo, u "Pitanju jutra" pitati da li je porasla svest kod ljudi da je nošenje maske - od sutra obavezno i na otvorenom prostoru - jedina iole pouzdana zaštita od sve rasprostranjenijeg prisustva virusa.

Posredstvom telefonskih veza bićemo i u Banjaluci da bismo sa Dejanom Andrićem iz "Nevid teatra" najavili jedan lep književni konkurs i regionalnu saradnju Bosne i Hercegovine, Crne Gore i naše zemlje - pisanje originalnih bajki i basni za decu na temu kulturnih raznolikosti.

Sa vama - Elizabeta Arsenović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво