"Svetionik znanja" ponovo obasjava put mladima

"Svetionik znanja" je već tradicionalno takmičenje 60 srednjoškolaca, učenika trećih i četvrtih razreda, iz petnaest gradova u našoj zemlji koje organizuje Asocijacija za afirmaciju kulture. Osmišljen je tako da srednjoškolci, uz stručnu pomoć mentora, rade u timovima na pripremi projekata u mekoj od pet ponuđenih oblasti - ekologija, sport, turizam, kultura i društvena odgovornost - u cilju unapređenja zajednica u kojima žive, ličnog profesionalnog usavršavanja, razvijanju potrebnih veština u neformalnom obrazovanju poput poslovne komunikacije, projektnog menadžmenta, organizovanja timskog rada i pisanja projekata. "Svetionik znanja" je i velika škola prijateljstva, a konkurs za prijavu učenika otvoren je do 17. jula. Tim povodom naša gošća biće Maja Rubin, projektna menadžerka takmičenja.

U Jutarnjem programu i o:

- obrazovanju i udruživanju žena na selu - napredak u toj oblasti doneće dobra i selima, i poljoprivredi, ali i samim ženama i popravljanju njihovog položaja; biće ovo tema i kontakt dela našeg programa, "Pitanje jutra";

- početku primene novog Pravilnika o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad radi sprečavanja pojave i širenja zarazne bolesti koji uređuje koje su dužnosti i obaveze i poslodavaca i zaposlenih u aktuelnoj situaciji borbe sa virusom korona - istraživali smo koje su najvažnije odredbe i koliko je realna njihova puna primena.

Beležimo i reakcije na najavu da će za desetak dana čuvena Aja Sofija od muzeja ponovo postati džamija, a osvrnućemo se i na veliku krizu u kojoj se nalazi Vaterpolo klub "Partizan" koja je dodatno zaoštrena zbog epidemije korone.

Sa vama - Elizabeta Arsenović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво