Vanredna situacija u 18 gradova i opština

Zbog pogoršanog epidemiološkog stanja u Srbiji, do sada je 18 opština i gradova uvelo vanrednu situaciju, koja podrazumeva preduzimanje posebnih mera za sprečavanje širenja virusa korona. Danas su još dve opštine uvele vanredne mere - Brus i Čajetina, što su prethodno već učinili Bogatić, Vladičin Han, Lučani, Priboj, Užice, a ranije i Beograd, Novi Pazar, Tutin, Kragujevac, Vranje, Ivanjica, Šabac, Čačak, Kraljevo, Arilje i Požega.

Zbog popunjenosti kapaciteta u Beogradu od danas je i Ortopedska bolnica Banjica ušla u kovid sistem. Direktor klinike doktor Zoran Baščarević je rekao da su prvi pacijenti već primljeni u tu ustanovu.

Rukovodilac Dečje klinike KBC "Dr Dragiša Mišović" doktorka Olivera Ostojić, rekla je da je na toj klinici smešteno 20 mališana koji su kovid pozitvni, a da je jedno dete na kiseoničkoj terapiji. Za RTS je izjavila da je klinička slika, koju razvijaju deca u ovom naletu, ozbiljnija nego u prethodnom periodu i sličnija kliničkoj slici odraslih.

Dve osobe su poginule u požaru koji je izbio u fabrici "Koteks Viskofan" u Novom Sadu, potvrđeno je RTS-u u Hitnoj pomoći. Kako je saopštio MUP, požar je izbio jutros oko devet časova, a u gašenju učestvuje 20 vatrogasaca sa osam vozila. Većina radnika je na vreme izašla iz pogona, a nekoliko njih se nagutalo dima. U fabrici u Primorskoj ulici na Klisi proizvode se creva za mesnu industriju.

Danas je počela isplata treće minimalne zarade za milion 42 hiljade 114 radnika u Srbiji, u iznosu od 31 milijardu dinara. Za ukupno tri minimalne zarade država je izdvojila 800 miliona evra, a uz druga davanja i oslobadjanje od poreza privredi i gradjanima je pomogla sa ukupno 2,3 milijarde evra. Ministar finansija Siniša Mali kaže da je teško proceniti koliko će zdravstvena kriza potrajati i da su ključni izazovi da se očuvaju radna mesta, i javne investicije u infrastrukturu zadrže na zadovoljavajućem nivou.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Nenad Selaković.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво