Počinje isplata novčane pomoći od 100 evra

Za novčanu pomoć od 100 evra do jutros u osam časova prijavilo se 4,2 miliona građana, izjavio je ministar finansija Siniša Mali i podsetio da danas počinje isplata građanima koji su se prijavili telefonom ili preko interneta. Ministar je naveo da će država isplaćivati novac za oko pola miliona građana dnevno i podsetio da prijava traje do 5. juna, a da će oni koji se budu prijavili poslednjeg dana novac dobiti najkasnije do 7. juna. Istakao je da je ta mera doneta kako bi podstakla potrošnju i doprinela razvoju srpske ekonomije i privrede.

Mađarska je otvorila granice za državljane Srbije, saopštio je na graničnom prelazu Reske ministar spoljnih poslova te zemlje Peter Sijarto, posle susreta sa ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović. Građani Srbije od 10 časova mogu da uđu u Mađarsku bez testa na Kovid 19 i dvonedeljnog karantina, na svih devet graničnih prelaza. Ministarka Joksimović je istakla da ovim pokazujemo da je naša saradnja partnerska i rezultat pravog dobrosusedstva koje negujemo.

Sa smanjenjem broja zaraženih, zatvaraju se i Kovid bolnice. Danas se u sistem vraćaju Klinički centar u Nišu i Institut za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica" u Beogradu, koji su dezinfikovani, zaposleni testirani i počeli su da primaju prve pacijente.

Privremena bolnica na Novosadskom sajmu se zatvara, a do petka iz kovid sistema izlazi i KBC Zvezdara, odlučeno je danas na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Marica Serdar
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво