Dvoje Srba sa broda Diamond Princes pozitivno na korona virus

Dvoje od jedanaest državljana Srbije, članova posade na brodu "Diamond Princes" pozitivno je na korona virus, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Ministarstvo spoljnih poslova radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smešteni, rekao je Dačić. Ambasada Srbije u Japanu je u stalnom kontaktu sa njima.

Prvi slučaj korona virusa potvrđen je u Hrvatskoj. Reč je o mlađem muškarcu, koji je bio u Milanu. Premijer Andrej Plenković rekao je, posle sednice kriznog štaba za korona virus, da se on nalazi na Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu i u dobrom je stanju. U bolnici u Rijeci je devetoro Hrvata, koji su radili u Italiji, i jedan od njih ima simptome korona virus. Uzorci ostalih trenutno su na testiranju, a rezultati bi trebalo da uskoro budu poznati.

Direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge je sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom potpisao sporazum o saradnji. Pošto je Svetska zdravstvena organizacija uradila procenu spremnosti Srbije i njenih službi ukoliko se pojavi korona virus u našoj zemlji, Kluge je rekao da može spokojno da ode iz Srbije. Još jednom je apelovao da se ne širi panika.

Skupština Srbije nastavila je vanredno zasedanje. Predlog zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i njihovih porodica, obrazložio je  ministar Zoran Đorđević. Srbija je dugo čekala zakon, jer nije bilo političke volje, ali ni hrabrosti da se oblast boračko-invalidske zaštite uredi na pravičniji način, naglasio je Đorđević.

Bivši egipatski predsednik Hosni Mubarak preminuo je u 92-oj godini. Bi-Bi-Si javlja da je umro u bolnici u Kairu. Bio je šef države od 1981-ve do 2011-te godine, kada je svrgnut posle masovnih demonstracija. Kao predsednik Egipta, Hosni Mubarak je bio jedan od najmoćnijih političara na Bliskom istoku, a mnogi su ga smatrali za diktatora.

Zbog korona virusa, šest utakmica italijanske fudbalske Serije A biće odigrano bez publike. Među njima je i jedan od najvećih derbija u Italiji - Juventus - Inter, koji može da odluči o tituli šampiona.

Urednici emisije Nataša Raketić i Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti Nenad Selaković.

Producent Srđan Manojlović.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво