Uhapšen državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa Odeljenjem MUP-a Srbije za borbu protiv korupcije uhapšeno je pet osoba u predistražnom postupku u vezi sa zloupotrebama u preduzeću „Infrastruktura železnice Srbije". Među privedenima je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture M.P.. Sumnja se da su ta lica izvršila krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom tokom 2018 i 2019 godine. U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu. Osumnjičeni će u narednih 48 sati biti saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Ranije ove godine uhapšen je i Miroljub Jevtić, direktor Javnog preduzeća Infrastrukture Železnica Srbije zbog sumnje da je primio mito od 10 hiljada evra.

Četiri meseca nakon održavanja vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji danas bi trebalo da bude izabrana nova Vlada u Prištini. Mandatar Aljbin Kurti predlaže sastav svog kabineta o kome će poslanici glasati. Predsednici pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova, Aljbin Kurti i Isa Mustafa, potpisali su juče sporazum o vladajućoj koaliciji.

U Kini raste broj umrlih i zaraženih korona virusom. Do sada je umro 361 pacijent, zaraženo je više od 17 hiljada ljudi u Kini, a izvan nje potvrđeno je 150 slučajeva zaraze. U Ženevi ponovo zaseda Odbor Svetske zdravstvene organizacije za vanredne situacije , a u Rimu se sastaju ministri zdravlja Grupe 7 najrazvijenih država. Kineska vlada je optužila američku administraciju da pravi paniku i širi strah.

U Srbiji je trenutno pokrivenost internetom oko 60 odsto, a cilj je da u naredne tri godine 100 odsto građana i privrednika ima pristup internetu, jer je to danas jedno od osnovnih ljudskih prava, izjavila je predsednica Vlade Ana Brnabić. Najavila je da će u martu biti raspisan konkurs kako bi se internet uveo u 600 naselja u Srbiji i omogućilo njegovo korišćenje za 90 hiljada domaćinstava. Na otvaranju skupa „Digitalna saradnja: transformacija vlada", premijerka je rekla da je danas pušten u rad novi portal eUprave. Poručila je da je digitalizacija i transformacija javne uprave velika šansa za korenitu reformu.

 

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac

 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво