Ratari i voćari u Srbiji čekaju sneg

Ratari i voćari u Srbiji i dalje čekaju sneg koji njihove parcele može da zaštiti od mraza, ali i da im obezbedi preko potrebnu vlagu. Niske temeprature vazduha usporile su bokorenje pšenice koja je u januar ušla u relativno dobroj kondiciji.

Suvo i hladno vreme u voćnjake je izmamilo glodare i divljač. Miševi i voluharice zaštitu od hladnoće traže u opalom lišću i granama koje su na tlu ostale posle rezidbe zasada, pa je čišćenje tog otpada najbolji način da ih se rešite bez hemikalija. Pitali smo stručnjake i kako zaštititi mlada stabla čije delove u nedostatku drugih mogućnosti za ishranu koriste zečevi i srne.

U Srbiji se pripremaju godišnji javni pozivi za dodelu podsticaja za ulaganja u seoski turizam, domaću radinost i stare zanate preko nacionalnih mera podrške i preko IPARD fondova Evropske unije. Cilj je da se gazdinstvima omogući da obezbede dodatne prihode u oblastima takozvanih nepoljoprivrednih aktivnosti.

Uz ostale teme iz oblasti poljoprivrede u emisiji Vas čeka i tradicionalna narodna muzika iz svih delova Srbije.

Urednik i voditelj Ivan Jovanović

Radio Beograd 1, nedelja 8.05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво