Doživeti stotu

Kakav je položaj starijih žena i muškaraca u Srbiji i kakav je njihov kvalitet života u odnosu na vršnjake u državama Evropske unije? O tome šta ih čini srećnima, a šta im nedostaje saznaćemo u reporterskom zapisu Jovane Obrenić.

A zašto su elektronske usluge i digitalna uključenost važni i starijoj populaciji i koliko im savremene tehnologije mogu olakšati svakodnevno funkcionisanje? O tome će govoriti psiholog  Nataša Todorović iz Crvenog krsta Srbije.

Minute za zdravlje posvetićemo istini i zabludama o elektronskoj cigareti. Koliko zaista pomaže u odvikavanju od pušenja i da li uzrokuje zavisnost od nikotina?Iz Svetske zdravstvene organizacije upozoravaju da upotreba elektronskih cigareta može da dovede do brojnih oboljenja. A na to će ukazati i dr Ana Jovićević iz Nacionalne komisije za kontrolu duvana.

Osamdesetsedmogodišnji književnik Čedo Nedeljković, počeo je da piše knjige u poznijim godinama. Autor je sedam romana. Bio je i omiljeni  učitelj  u dragačevskim selima sredinom prošlog veka. Nedavno je napisao knjigu "Tamo ili ovamo" koju je objavio zahvaljujući  bivšem đaku Krstomiru Mićoviću Kiću. Zahvaljujući upravo tom romanu, posle više od pola veka, sreli su se učitelj Čedo i njegov učenik Kićo.

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd Jedan, 9:05.

Naslovna stranica - Čedo Nedeljković i Krstomir Mićović Kićo

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво