Sportski žurnal

Košarkaši Crvene zvezde igraju u Milanu, sa Armanijem, meč 12 kola Evrolige. Posle lošeg početka sezone, crveno-beli su zabeležili  dva uzastopna trijumfa u ovom takmičenju i krenuli ka sredini tabele. Dragan Šakota debitovao je na klupi prošle sedmice u elitnom takmičenju u utakmici u kojoj je Zvezda slavila pobedu, trojkom Lorenza Brauna uz zvuk sirene. Olimpija, s druge strane, odlično je ušla u takmičenje, ali je u poslednje dve utakmice doživela poraze, pa se trijumf nad Crvenom zvezdom nekako postavlja kao imperativ za ekipu koju predvodi slavni trener Etore Mesina. Utakmica u Milanu igra se od 20 časova i 45 minuta.

Rukometašice Srbije doživele su drugi poraz na Svetskom prvenstvu u Japanu, pošto je od njih danas mnogo bolja bila selekcija Holandije, pobedivši rezultatom 36:23. Poslednji meč u Grupi `A` Srbija igra sa Slovenijom sutra ujutru u 7 časova po srednjoevropskom vremenu, taj meč odlučiće ko će u narednu fazu takmičenja.

Još jedan poraz Partizana, i to na domaćem terenu, u susretu s Napretkom, obeležio je 19. kolo Ling Long super lige Srbije. Crvena zvezda se izdvojila na vrhu tabele. Rastanci u Humskoj ulici čine se sve izglednijim, mada je sve otvoreno i kada su u pitanju njihovi večiti rivali, kao i drugi klubovi koji u prvom delu sezone nisu ispunili dogovreno sa upravama. Poslednje kolo pre prvenstvene pauze na programu je u subotu, kada Zvezda dočekuje ekipu Spartaka, odnosno u nedelju, kada se igraju ostali susreti 20. kola našeg ligaškog takmičenja.

Svoju prvu sezonu u NBA ligi igra naš reprezentativac Marko Gudurić. Član je ekipe Memfisa, koja nema mnogo uspeha ove godine. Rano jutros po našem vremenu poraženi su u Čikagu od domaće ekipe sa 106:99, srpski igrač bio je na terenu samo pet minuta i postigao dva poena. Dolazak u NBA ligu i privikavanje na način igre u njoj nije jednostavan, i sam  Gudurić je to potvrdio, ističući da je još u periodu privikavanja na novu atmosferu. 

Sutra ujutru počinje internacionalno prvenstvo Beograda u streljaštvu, do nedelje če učestvovati najbolji strelci iz Srbije i još 18 zemalja. Ekipa Radio Beograda danas je u Šapcu, gde se dodeljuju priznanja gradu na Savi i najuspešnijim pojedincima za organizaciju i realizaciju 29. Krosa RTS-a. Tu su i druge informacijeiz zemlje i sveta, koje tokom emisije stignu na našu adresu.Slušajte u `Sportskom žurnalu` Radio Beograda 1 ono o čemu ćete sutra čitati na novinskim stupcima.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво