Uhvati dan

U današnjoj emisiji govorimo o unapređenju sistema socijalne zaštite dece. Ministar Zoran Đorđević kaže da će sistem biti potpuno zaokružen kada dobijemo dečjeg ombudsmana. Na otvaranju dvodnevne konferencije o unapređenju ljudskih resursa u sistemu socijalne i dečje zaštite, koja se održava u Beogradu, ministar je naglasio da će sistemu doprineti i izgradnja pet novih standardizovanih centara za socijalni rad u Srbiji. 

Do ove godine Grad Prokuplje je sa relativno skromnim sredstvima stimulisao razvoj poljoprivrede na svom području iako je ovo delatnost kojom se bavi preko sedamdeset procenata stanovništa i uglavnom od toga i žive. Da li se nešto promenilo u ovogodišnjem budžetu Grada Prokuplja, istraživao je naš dopisnik Nebojša Đorđević.

U mesece borbe protiv raka dojke, o ovoj podmukloj bolesti govorimo i u današnjoj emisiji. Više od četiri i po hiljade žena u Srbiji svake godine oboli od raka dojke, a 1600 izgubi bitku s tom bočešću. Stručnjaci naglašavaju da su zdrav način života, uz redovan samopregled i obavezne posete lekaru jedini način da se ta bolest izbegne.  U svetu je prošle godine otkriveno dva miliona novootkrivenih slučajeva, saopšteno je povodom međunarodnog dana borbe protiv raka dojke.

U centru za IKS NOŽ Kliničkog centra Srbije, za godinu dana, od kada je otvoren, lečeno je 509 obolelih, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je za RTS rekao da je država, lečeći pacijente  iks i gama nožem, u protekle četiri godine uštedela 40 miliona evra. Lončar je najavio da će, pored nabavke nove opreme, država nastaviti da pomaže i lečenje dece u inostranstvu.

Ovog jutra, emisiju vodi Ružica Zorkić Radičević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво