Nedeljom za selo

U Srbiji su u toku pripreme za setvu pšenice. Očekuje se da će i ove jeseni hlebnim zrnom biti zasejano između 500 i 600 hiljada hektara. Za nekoliko dana počinju da teku optimalni rokovi. Stručnjaci poručuju ratarima da urade analizu zemljišta i da koriste sertifikovano seme kako bi imali stabilne prinose.

Proizvođači šećerne repe zadovoljni su ovogodišnjim prinosima i cenom, a prerađivači se nadaju da će sledeće godine biti više zainteresovanih za proizvodnju slatkog korena.

U Rasinskom okrugu berba grožđa privodi se kraju. Rod grožđa je dobar, a kvalitet još bolji pa se očekuje i odlično vino.

Dok većina mladih ljudi sa sela beži u grad, dvadesetdevetogodišnji Petar Radojčić iz sremskog sela Jazak na porodičnom imanju širi farmu krava i razvija proizvodnju sira po tradicionalnim recepturama, tovi junad i svinje, a planira da se bavi i seoskim turizmom. Mnogo radi, ali se uopšte ne žali jer mu je cilj, kaže, da bude na vrhu. I na dobrom je putu da u tome uspe.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.





Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво