Novosti dana

U okviru kampanje ''Budućnost Srbije'', predsednik Aleksandar Vučić obilazi Rasinski okrug. Najpre je u Stalaću posetio preduzeće za proizvodnju metalne galanterije ''Antić Kosta''. U razgovoru sa građanima Stalaća, Vučić je naveo da država planira ulaganja u železničku infrastrukturu, kao i izgradnju tri industrijske zone, blizu autoputa - uz Kraljevo i Trstenik, i jednu između Kruševca i Ćićevca. Predsednik je u Varvarinu obišao Osnovnu školu ''Jovan Kursula''. U obraćanju meštanima, obećao je da će država obezbediti novac za izgradnju kompletne vodovodne mreže u Varvarinu. Najavio je izgradnju tri velike poslovne zone i dovođenje stranih investitora. Govoreći o Kosovu i Metohiji, ponovio je da će braniti nacionalne i državne interese.

Predsednik je potom obišao Veliku Drenovu, gde je najavio niz projekata, koji će poboljšati život građana u toj sredini. U Trsteniku je obišao fabriku ''Petoletka'', a kasnije će posetiti i Aleksandrovac i Kruševac.

U Venecueli je najmanje pet osoba poginulo, a više od 20 je povređeno u sukobima vojnika i lokalnog stanovništva na jugoistoku zemlje, nedaleko od granice sa Brazilom. Najmanje dva kamiona sa hranom i lekovima vraćeni su u Kolumbiju sa granice, kada je Vojska Venecuele na njih ispalila suzavac. Kolumbija je saopštila da će njene diplomate napustiti Venecuelu što pre, pošto je predsednik Nikolas Maduro prekinuo diplomatske odnose sa tom zemljom i najavio proterivanje kolumbijskog diplomatskog osoblja.

Đaci se sa produženog zimskog raspusta sutra vraćaju u školske klupe, jer počinje drugo polugodište. Škole same treba da naprave plan nadoknade časova i dostave ga Ministarstvu prosvete. Zimski raspust produžen je za nedelju dana zbog gripa. Zbog opasnosti od širenja epidemije, užički đaci će i dalje odmarati jer je u tom gradu najteža situacija, budući da tamo ima najviše obolelih.

U Dolbi teatru u Los Anđelesu noćas će biti održana 91. dodela filmskih nagrada "Oskar". Ove godine, na svečanosti, neće biti zvaničnog domaćina - prvi put u poslednjih 30 godina. Najveći broj nominacija imaju filmovi: "Roma", "Miljenica" i "Zvezda je rođena". Prenos je na Prvom programu naše televizije od 2 časa.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво