Читај ми!

Sublimne frekvencije

Predstavićemo album Preacher's Daughter Etel Kejn. Ovo izdanje objavljeno je u maju ove godine za izdavačku kuću Daughters of Cain.

Etel Kejn, čije je pravo ime Hejden Enhedonija, je mlada američka kantautorka sa Floride rođena 1998. godine. Sa 19 godina počela je da komponuje i producira muziku, inspirisanu hrišćanstvom i gregorijanskim napevima. U svojim tekstovima koji su bliski južnjačkoj gotici, ova umetnica se bavi temama kao što su siromaštvo, zloupotreba opojnih supstanci, porodično nasilje i transgeneracijska trauma. Do sada je objavila tri i-pija, a album Preacher's Daughter je njen debitantski album.

U centru zbivanja ovog konceptualnog izdanja nalazi se lik Etel Kejn, devojke odrasle u konzervativnom hrišćanskom okruženju, koja beži od kuće i na kraju završava u rukama kanibalističkog psihopate. To je, kako kritičari ističu, obračun spasenja i ugnjetavanja, koji se odigrava na bojnom polju religije i ljubavi. Kejnova je ovaj album incijalno zamislila kao predstavu, te ne iznenađuje izrazito teatralna produkcija koja ispunjava kamerne aranžmane i pop vokale, a tako i sam narativ na kojem je zasnovan. Muzički, Etel Kejn se u osnovi okrenula pop žanru, ali je svoje zvučne pejzaže obogatila melanholičnim melodijama na klaviru i ambijentalnim elektronskim zvukovima, uz muziku iz 80-ih godina prošlog veka, gotik rok i distorzirane gitarske deonice iz sveta post-roka.

 

Autorka: Jelena Damjanović

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво