Читај ми!

Nova diskografija

Predstavićemo album „Betoven za trojicu” koji su violinista Leonidas Kavakos, pijanista Emanuel Eks i violončelista Jo-Jo Ma objavili 11. novembra za izdavačku kuću Soni Klasikal. Na ovom izdanju nalaze se Pastoralna simfonija i Klavirski trio opus 1 broj 3 Ludviga van Betovena.

Serija izdanja Betoven za trojicu okupila je tri izuzetna umetnika koji tragaju za suštinskim elementima Betovenovog muzičkog jezika, predstavljajući njegove simfonije u intimnim aranžmanima, ali zadržavajući snagu i neposrednost njegovih orkestarskih kompozicija.

Kao i njihovo prvo izdanje pod nazivom Betoven za trojicu, sa aranžmanima Druge i Pete simfonije, i najnoviji album pomera tradicionalne granice između kamernog i orkestarskog repertoara, uz sudelovanje samo tri instrumenta. Ova tri umetnika, ali i bliska prijatelja, nastavljaju da svojim interpretacijama u formi muzičkih razgovora predstavljaju redak i intiman pogled na Betovenovu evoluciju kao kompozitora. Pored aranžmana simfonija, na albumu se nalazi i jedno delo originalno napisano za kamerni sastav - Klavirski trio opus 1 broj 3 u ce molu Ludviga van Betovena, u kojem se može čuti kompozitorov briljantni tretman ovih instrumenata i njihovih izražajnih mogućnosti. Ovo delo, Betoven je napisao u Beču kada je imao 25 godina i predstavlja njegovu tranziciju od pijaniste virtuoza do kompozitora, u pravom smislu te reči.

Autorka Jelena Damjanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво