Читај ми!

Imaginarni pejzaži

U večerašnjoj emisiji predstavićemo najnoviji album „Redovi” nemačkog elektroničara Uvea Cana koji nastupa pod imenom Arovejn. Ovaj album objavljen je novembra 2021. godine za izdavačku kuću 12k.

Na ovom ostvarenju nalazi se kolekcija raznovrsnih numera koju je ovaj iskusni umetnik aktivan više decenija u polju elektronske muzike, realizovao sa ograničenom aparaturom. Reč je o asinhronim lupovima koji izranjaju iz muzičkog toka bez temporalne ili strukturane uređenosti. U svojoj svedenosti, ove kompozicije izgledaju kao gotovo poentilističke strukture, brižljivo oblikovanog zvučnog dizajna, koje krase eteričnost, fragilnost i ponekad osećaj da se odvijaju na ivici raspadanja.

Sam Uve Can je o albumu Redovi rekao: „Stvorio sam mikrostrukture. Šumove između tonova. Sirove, pojačane intermodulatornim oscilatorom, distorzirane, koje se obrušavaju i krckaju, od tišine do eruptivne kaskade zvukova. To je bila osnova ovog albuma".Album Redovi koji ćemo slušati u celosti, nosi poseban ambijentalni potencijal u okviru minuciozne konstrukcije i organizacije zvukova.

Urednica Sanja Kunjadić



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво