Читај ми!

Sublimne frekvencije

Predstavićemo album „Giant Palm” Naime Bok, koji je početkom jula objavila izdavačka kuća Sub Pop.

Ova umetnica rođena je u Glestonberiju, u brazilsko-grčkoj porodici, te je svoje rano detinjstvo provela u Brazilu, a potom se sa porodicom nastanila u Londonu. Sa 15 godina se već pozicionirala na muzičkoj sceni jugoistočnog Londona, često nastupajući sa različitim bendovima, a potom je osnovala sastav Goat Girl, sa kojim je veoma uspešno nastupala širom sveta.

Bokova u svojoj muzici spaja različita interesovanja – od brazilskih standarda, evropskih narodnih tradicija sa kojima se susrela do iskustava sa studija arheologije i bavljenja vrtlarstvom.

Giant Palm je njeno debitantsko izdanje i prvenstveno je prožeto brazilskom muzikom, odnosno ritmovima, udaraljkama, melodijama i karakterističnim akordskim rešenjima - sa akcentom na poetsko suprotstavljanje tragedije i lepote u tekstovima, kako ističe sama Bokova. Na njemu je radila nekoliko godina, a svaka pesma predstavlja određeno osećanje u okviru specifičnog životnog trenutka ove umetnice, koje je zapisivala tokom dugih šetnji, inspirisana prvenstveno prirodom i onim što nas okružuje.

Premda je imala iskustva u producentskom radu, ovog puta je producentska i aranžmanska rešenja prepustila Džoelu Bartonu, uz sudelovanje čak 30 instrumentalista, a Bartonovo dugogodišnje interesovanje ka zapadnjačkoj klasičnoj muzici, narodnim tradicijama i orkestarskim aranžmanima je kulminiralo upravo na ovom izdanju.

Autorka Jelena Damjanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво