Читај ми!

Festival Meklenburg–Zapadna Pomeranija 2021

Reprodukovaćemo snimak koncerta održanog 18. septembra u Vismaru. Elbskom filharmonijom Severnonemačkog radija dirigovao je Alen Gilbert, a kao solista nastupio je pijanista Kiril Gerštajn. Na programu su bila dela Ludviga van Betovena (Treći klavirski koncert u ce molu, opus 37) i Roberta Šumana ( Četvrta simfonija u de molu, opus 120, u originalnoj verziji iz 1841. godine).

Rođen 1979. godine u ruskom gradu Voronježu, Kiril Gerštajn je pohađao časove klavira u specijalnoj muzičkoj školi za nadarenu decu u rodnom gradu, a uporedo je razvijao veliko interesovanje za džez preslušavajući bogatu kolekciju ploča koju su posedovali njegovi roditelji. U četrnaestoj godini, po preporuci vibrafoniste Gerija Bartona, Gerštajn se upisuje na Muzičku akademiju Berkli u Bostonu kako bi studirao džez klavir, kao najmlađi polaznik ove prestižne škole. Nakon studija seli se u Njujork gde upisuje studije klasičnog klavira u Školi za muziku na Menhetnu, u klasi Solomona Mikovskog. Specijalizovao se u Madridu kod Dmitrija Baškirova, a potom i u Budimpešti u klasi Ferenca Radoša.

Godine 2001. osvojio je prvo mesto na takmičenju Artur Rubinštajn u Tel Avivu, a 2010. dodeljena mu je prestižna pijanistička nagrada Gilmor.

Urednica Irina Maksimović Šašić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво