Muzika sveta – Album „Eho” Ketrin Finč i Sekua Keite

Predstavićemo album „Eho” harfistkinje Ketrin Finč i majstora kore Sekua Keite. Ekskluzivni snimak koji će kuća Bendigedik objaviti 27. maja, dobili smo ljubaznošću ovog velškog izdavača.

Ovo je treći album višestruko nagrađivanog dua, kojim slave deset godina muzičke saradnje, spajajući različite kulture – velšku i senegalsku, harfu i koru, klasičnu i tradicionalnu muziku. Magazin Songlajns najavljuje album Eho kao „nežni trijumf izuzetnog partnerstva", jednog od najpopularnijih svetskih muzičkih sastava u ovoj deceniji. 

Prethodna dva albuma Ketrin Finč i Sekua Keite višestruko su nagrađivana, a Radio Bi-Bi-Si 2 proglasio ih je svojevremeno za najbolji duo, uz komentar da stvaraju magičnu muziku koja briše granice između narodne, world, klasične i savremene muzike, opisujući njihovo stvaralaštvo „kao pritoke koje se slivaju u jednu reku zvuka". 

U intervjuu koji su Finčova i Keita dali za časopis Etnoumlje aprila 2019. godine, istakli su da je njihova muzika duboko ukorenjena u tradiciji dveju različitih kultura, ali da je ona osnov iz koje prave novu, beskrajnu muziku. „Verovatno se srećemo u tom bezgraničnom prostoru, gde poštujemo prošlost i naše različitosti. Međutim, mi i gradimo nešto na osnovama tradicije... više je onoga što nas spaja nego što nas razdvaja", reči su ovih umetnika. 

Urednica emisije Marija Vuković



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво