Читај ми!

Sublimne frekvencije

U večerašnjoj emisiji predstavićemo album „Little Oblivions” Džulijen Bejker, koji je u februaru ove godine objavila izdavačka kuća Matador Rekords.

Ova mlada umetnica iz Memfisa do sada je objavila dva kritički hvaljena indi-folk izdanja, 2015. i 2018. godine, a ostvarila je i niz uspešnih saradnji sa umetnicama kao što su Fibi Bridžers i Lusi Dejkus. Njenu dosadašnju zvučnu estetiku obeležili su svedeni instrumentarijum i aranžmani zasnovani na zvuku električne gitare i klavira, koji prate njen nežan, ali istovremeno izražajan i prodoran vokal. Sa najnovijim izdanjem, Džulijen Bejker pravi umetnički i zvučni pomak, te sada svedeni aranžmani dobijaju puni bendovski indi-rok prizvuk, dodajući instrumentarijumu bubnjeve, bas gitaru, sintisajzere, bendžo i mandolinu, koje je sve za potrebe albuma odsvirala sama Bejkerova. 

Ova umetnica nikada nije izbegavala da u pesama iznosi najintimnije, ogoljene detalje iz svog života – o zavisnosti, religiji, lošim vezama, mentalnim problemima i seksualnoj opredeljnosti – ali uvek oblikujući narativ u smeru verovanja u bolje sutra, ostavljajući prošlost iza sebe i delujući spremna da krene napred. Na albumu Little Oblivions, Bejkerova pravi otklon od optimističnog impulsa prethodnih izdanja i daje još dublji uvid u svoje psihološko stanje, vraćajući se na pogrešne korake koje je napravila i frustracije sa kojima zbog toga živi.

Autorka emisije Jelena Damjanović



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво