Читај ми!

Gramofonija – Končerta grosa opus 6 Arkanđela Korelija

Izvodi ansambl solista Akademskog simfonijskog orkestra Moskovske državne filharmonije pod upravom Davida Ojstraha. Ploču je 1975. godine objavila produkcijska kuća Melodija.

Ovi snimci koje je 18. jula 1974. godine u Moskvi zabeležio čuveni sovjetski producent Igor Veprincev, objavljivani su više od deset puta tokom sedamdesetih i osamdesetih godina, kako u Sovjetskom Savezu, tako i u Evropi, posredstvom licencnih izdanja. Pored činjenice da je reč o poslednjim snimcima koje je Ojstrah snimio u SSSR-u pre iznenadne smrti, ovo izdanje je značajno i zbog vrhunske produkcije koja na najbolji način ilustruje sovjetska snimateljska dostignuća iz sedamdesetih godina. Budući da interesovanje za ovo izvođenje do danas nije prestalo, njegove remasterovane digitalne verzije su dostupne na svim vodećim internet servisima za strimovanje.

Zanimljivo je istaći da gotovo sva sovjetska izdanja imaju omot zasnovan na fotografiji Davida Ojstraha kako diriguje ili stoji, dok vinil Eurodiska za Evropu donosi kreativno dizajniran omot kojem su u osnovi barokni likovni detalji. Programski komentar je napisao dirigent i violinista Lev Markiz, iako nemaju sva izdanja detaljne informacije o snimku, dok su pojedina prodavana i bez posebnog omota.

Autor Milan Milojković
Urednica Sanja Kunjadić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво