Читај ми!

Opersko gala veče „A Rivedere le stelle”

Emitujemo snimak koncerta održanog u milanskoj Skali 7. decembra, na dan kada se tradicionalno otvara nova sezona slavne operske kuće.

No, ova sezona je odložena dok se ne steknu bolji uslovi za održavanje operskih predstava u Italiji koja se nalazi u jeku drugog talasa pandemije korona virusa, a bila je tokom ove godine jedna od najteže pogođenih zemalja na evropskom kontinentu, sa velikim žarištima u dva velika grada Lombardije – Bergamu i prestonici Milanu. Zbog toga je rukovodstvo Skale odlučilo da pozove dvadeset troje pevača – velikih zvezda operske scene – da nastupe na pozornici za koju ih vezuju divne uspomene i umetnička odanost. Poruka te večeri ispunjene najvišim dometima operske umetnosti je bila da su lepota, osećanja i muzika najbolje okrepljenje u danima nepoznanice i strepnje, i zalog za bolju budućnost.

Zbog toga, ton ove gala večeri nije bio svečarski i blještav, već ozbiljan i umeren, vezan za bisere iz opusa Verdija, Donicetija, Pučinija, Bizea ali i Đordanija, Masnea i Rosinija.

Slušaćete neke od najvećih operskih zvezda današnjice - Huana Dijega Floresa, Jonasa Kaufmana, Aleksandru Kužak, Marinu Rebeku, Luku Salsija, Rozu Feolu, Elenu Burato, Vitorija Grigola, Frančeska Melija, Karosa Alvareza, Marijan Krebasu, Pjotra Bečalu i druge. Orkestrom milanske Skale dirigovaće Rikardo Šaji.



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво