Читај ми!

Sublimne frekvencije

Predstavićemo album „Off Off On” Kejt Stejbls, koja nastupa pod imenom This Is The Kit. Ovo izdanje objavila je pre nekoliko dana izdavačka kuća Rough Trade.

Nakon promotivne turneje za album Moonshine Freeze 2018. godine i potonjeg poziva da nastupa i sa bendom The National, ova britanska kantautorka se zajedno sa članovima svog benda povukla u izolaciju u Velsu, da bi tokom nekoliko nedelja radila na novim pesmama. Nepredvidljive vremenske prilike u velškim brdima i priroda kojom su bili okruženi, uticali su na raspoloženje i sam tempo albuma, na kojem se smenjuju osećanja smirenosti i panike. Premda je album nastao pre globalne pandemije virusa Sars-kov-2, sam naziv Off Off On na prikladan način opisuje našu trenutnu svakodnevicu – neizvesnosti i nepredvidivosti uslovljenih razvojem epidemiološke situacije u svetu. I same teme koje Stejblsova obrađuje relevantne su za trenutne životne prilike i psihička stanja kroz koja prolazimo, kao što su anksioznost i panični napadi, sposobnost da se prilagodimo novim situacijama i da počnemo sve iz početka, nostalgija za domom, potreba za novim okruženjem, večita dilema o ostvarivanju balansa između života i poslovnih obaveza, ljubavi i samoće.

Kao što su teme raznolike, takav je i instrumentarijum koji koristi, te se u pesmama osim gitare, bendža, klavira i udaraljki, mogu čuti limeni i drveni duvački instrumenti. Premda se zvuk i atmosfera razlikuju od pesme do pesme, Stejblsova ostaje dosledna svojim folk usmerenjima, ali ostavljajući sada prostor, uz asistenciju producenta Džoša Kaufmena, za eksperimentisanje sa zvukovima, ali i drugim žanrovima.

Autorka Jelena Damjanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво