Vek harmonike – Malandro klub u Beogradu

Čućete snimak sa koncerta koji je trio Malandro klub predvođen harmonikašem Gorkom Ermosom održao u sali Madlenijanuma 26. februara 2020. godine.

Ovaj koncert rezultat je saradnje Doma učenika srednjih škola Beograda i Gorke Ermose. Naime, učenici su 2019. godine na Republičkom takmičenju osvojili prvo mesto izvodeći kompoziciju Gorke Ermose Anantango. Kada je ovaj umetnik poslušao njihovo izvođenje, uputio im je komplimente, a kontakt je nastavljen u pravcu dovođenja ovog izuzetnog umetnika u Srbiju. Premda je Ermosa već bio u Srbiji pre više od dvadeset godina, ovoga puta saradnja je imala još emotivniji ton, budući da je dobio priznanje i kao autor i kao izvođač.

Na koncertu u Madlenijanumu nastupio je sa svojim triom Malandro klub koji čine još i Havijer Major de la Iglesija, kontrabas i Alberto Vakero Hernandez, truba. Ermosa i Vakera su profesori na Konzervatorijumu Hesus de Monasterio u Santanderu, a De la Iglesija je profesor kontrabasa na Konzervatorijumu u Torelavegi.

Jednočasovni koncert bio je sastavljen isključivo od kompozicija Ermose i Vakera, te su ih umetnici izvodili sa velikim zanosom.

Emisiju pripremila Sanja Kunjadić



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво