Elektronski studio uživo – Pol Omen

U najnovijoj emisiji Elektronski studio uživo, imaćemo priliku da vam predstavimo istraživanja Pola Omena, jednog od tvoraca 4DSOUND, prostorne zvučne tehnologije i osnivača Instituta za prostorno istraživanje zvuka iz Budimpešte.

Omen je u 2018. bio umetnik u rezidenciji Elektronskog studija Radio Beograda, i sproveo je niz eksperimenata koristeći sintetizer zvuka EMS Synthi 100. Ovi eksperimenti tiču se akustičkih fenomena zvuka koji sačinjavaju percepciju njegovog kretanja kroz prostor, iako ih slušamo preko mono ili stereo prijemnika. Psihoakustičkim fenomenima bavili su se mnogi muzičari a posebno mesto u ovoj oblasti, zauzima kompozitorka Merien Amaše.

Od 2018. godine i prve posete Elektronskom studiju Radio Beograda, Omen je samostalno radio sa ovim materijalom i sumirao znanja do kojih je tom prilikom došao. Neke od eksperimenata moći ćete da čujete u emisiji, a jedan od njih će takođe sprovesti uživo iz Elektronskog studija, koristeći instrument Synthi 100. Rad koji će izvesti, svojevrstan je psihoakustički eksperiment koji dovodi u vezu skalarne talase o kojima je govorio Nikola Tesla a proučavali su ih i Maksvel i Kelvin, primenjenim na propagaciju akustičkih talasa i ozvučavanje harmonskog niza putem operacija koje dozvoljava i omogućava instrument Synthi 100.

Urednica i voditeljka Svetlana Maraš

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво