Sublimne frekvencije

Album „Bird Songs of a Killjoy” Azniv Korkežan koja nastupa pod imenom Beduin. Ovo izdanje objavila je u junu diskografska kuća Spejsbomb.

Rođena u Alepu u Siriji, u sirijsko-jermenskoj porodici, Korkežanova je detinjstvo provela u Saudijskoj Arabiji, a potom se sa porodicom preselila u Sjedinjene Američke Države. Nastanila se u Los Anđelesu, gde se susrela sa udruženjem muzičara sa kojima je počela da sarađuje. Premda je završila studije za dizajn zvuka, inspirisana životima muzičara koje je imala priliku da upozna u Los Anđelesu, svoju muzičku karijeru je usmerila ka kantautorskom izrazu.

Drugi album Azniv Korkežan, Bird Songs of a Killjoy je, kako ističe sama autorka, zvučni zapis o dolasku proleća, cvetanju ali i pticama, koje u ovom slučaju simbolišu njene nepredvidive partnere koje se plaši da zadrži uz sebe. Stoga u tekstovima veoma često nailazimo na reference na ptice, kao i u melodijama i aranžmanskim rešenjima, kroz koje dočarava nestalno i uzbuđeno kretanje ptica u proleće, ali ostajući u zvučnom svetu svog prvog izdanja sa jednostavnim akordima na gitari i povremenim uplivima duvačkih i gudačkih instrumenata, ostavljajući dovoljno prostora da svaka reč zaživi u mašti slušaoca.

Autorka emisije Jelena Damjanović





 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво