Легенде - Срђан Гојковић - Гиле

Срђан Гојковић Гиле рођен је 8. Априла 1961. године. Отац му је радио на Радио Београду па је од најранијег детињства учио о музици и радо је слушао његове плоче: Beatlese, Rolingstonse i Aretu Franklin. Пред сам крај школе почео је да свира бубњеве и озбиљније се заинтересовао за музику.

Активну музичку каријеру започиње оснивајући свој први бенд „Хипнотисано пиле", у сарадњи с Владом Дивљаном а 13.1.1980. године заједно са Љубомиром Јовановићем и Љубомиром Ђукићем оснива групу „Електрични оргазам".

Године 1981. група „Електрични оргазам" заједно са групама „Идоли" и „Шарло акробата" снима ЛП „Пакет аранжман". Након тога добијају прилику да сниме самостално свој први албум.

Уз више од 20 албума групе (укључујући лајв издања и компилације), фронтмен Срђан Гојковић Гиле је објавио и соло албум „Ето, сад видиш да може" 1989. године, аутор је музике за филмове „Црни бомбардер" и „Како је пропао рокенрол", као и изузетно популарних албума рок музике за децу које је урадио у сарадњи са Владом Дивљаном : „Лутка која каже НЕ", „Рокенрол буквар" и „Рокенрол за децу".

„Електрични оргазам" је у 40 година каријере оставио неизбрисив траг у рок музици, а прославу јубилеја планирану за 2021. годину бенд ће пред публиком обележити серијом концерата у региону чим то актуелне околности дозволе.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво