Читај ми!

„Они су плаћени за то, шта има да им буде тешко“

Свако је генерал после битке, но ми смо и пре, и током и после СП у Катару били преплављени различитим мишљењима, анализама, хвалоспевима или, просто речено „пљувачинама”. Али, шта ако током војевања нема оног ко ће генералу, пуковнику, војницима и осталима да сугерише како да се ментално носе са силним притиском?

Били смо једина репрезентација која, не само да није имала психолога у стручном тиму, него је и одбила понуђене бесплатне услуге психолога из ФК Барселона Саше Средановић.
Сваки врхунски професионални спортиста или екипа данас брину о менталном здрављу. Ако ниси добро, неће ни перформансе бити најбоље могуће, максима је која потпуно оправдава постојање психолога у спорту.
Како да анализирамо поступке играча, селектора, навијача, медија, у којим моментима је било јасно да су потребне групне, појединачне психолошке припреме и стручњак који уме да прочита расположења и зна механизме како се изборити са разним стресним ситуацијама? Шта можемо извући за наук и будућа такмичења? О овоме смо причали са психологом и психотерапеутом Стефаном Димићем, а разговор који у том смислу анализира ово СП али и сваки други спорт у ком постоје слични изазови, слушате у првом сату емисије.
У наставку, ментално здравље и баланс негујемо добро музиком и различитим причама о песмама, музичарима, албумима. Ту су и друге важне информације за организовање дана. 

Емисију води Круна.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво