Индекс

Musicum impressum и Међународна студентска недеља

Представљамо часопис студената Факултета музичке уметности у Београду „Musicum impressum”. Недавно су имали концертну промоцију броја у Великој Сали Студентског културног центра у Београду, у оквиру Фестивала студената Универзитета уметности (ФЕСТУМ).

Часопис „Musicum impressum” је основан 2017. године на иницијативу студената одсека за музикологију на Факултету музичке уметности са жељом да се студенти већ током школовања упознају са захтевима и условима рада у часопису, како у уредничком и стручном, тако и у научном погледу. Исто тако, предвиђено је да часопис буде простор у којем ће се представљати активности и успеси свих студената Факултета. Часопис се бави актуелним догађајима на ФМУ, као и београдској музичкој сцени, али и приказима дешавања из шире околине: у то су укључени прикази концерата и композиција, интервјуи са колегама студентима али и значајним личностима домаће ииностране музичке сцене, као и репортаже са фестивала класичне музике. Такође, постоји простор за слободнија истраживања тема које нас занимају, као и посебан одељак у коме ће се, почевши од следећег броја, објављивати студентски семинарски радови оцењени највишим оценама.

Међународна студентска недеља у Београду ће се ове године одржати од 15. до 23. јула под слоганом Преузми иницијативу, а домаћи и страни учесници ће имати прилику да уживају у разноврсним манифестацијама забавно-едукативног карактера. Тим поводом је отворен позив за све заинтересоване младе да учествују у организацији највећег студентског фестивала у Југоисточној Европи. Као волонтерима на фестивалу, пружиће им се прилика да стекну различита корисна искуства: од вештина организовања и управљања догађајима до дружења са вршњацима из читавог света и упознавања њихових култура. Будући да је пројекат међународног карактера, званични језик фестивала је енглески. О чему разговарамо са Нином Атанасијевић.

Са вама је Петар Протић.

Индекс Индекс

Autor:
Београд 202

''Индекс'' је динамична студентска емисија коју реализују најмлађи новинари Двестадвојке. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво