Читај ми!

Вук Видор

Гост емисије је Вук Видор.

Повод за разговор са Вуком Видором је његова књига ауторских фотографија Weird World, коју је недавно објавила издавачка кућа Mascom.

Реч је о аналогним фотографијама које је Видор током година сакупљао и објединио у ову аутентичну визуелну књигу у којој преиспитује стварност савременог тренутка и дигитално филтрираних вештачких слика, призора света и људи у њему.

Са Вуком Видором разговараћемо и о статусу уметности и културе у српском друштву, провокацији у уметности, музици, изложби Владимира Величковића која је ове седмице отворена у Музеју града Београда...

Од културних догађаја недеље издвајамо и премијеру представе Ватре у Југословенском драмском позоришту, отварање изложбе Архикултура Бориса Подреке у Музеју примењене уметности и концерт Симфонијског оркестра и Хора РТС-а у Kоларчевој задужбини.

Говорићемо и о филму Усековање који ове седмице улази у наше биоскопе, као и о роману Није свима исто на овом свету, чији је аутор француски писац Жан-Пол Дибоа.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

 

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво